Etter fotograferingen i vestfold hadde det kommet masse støv på bildesensor, å det er kjedelig. Blir timesvis med kloning å sånn i phototshop for å få vekk alle støvprikkene.

Har alltid gjort det rent selv, med å blåse med en blåsebelg og børste litt. Denne gangen hjalp det ikke, å jeg vil ikke ødelegge noe for det er ganske dyrt å reparere. Hørt snakk om 10-15 tusen for å bytte bildesensoren.

Så jeg leverer inn kamera til en lokal fotobutikk, å føler meg trygg på at nå blir det bra. Kostbart å få andre til å gjøre det er det også. 3 dager går, å jeg kan hente kamera igjen. Når jeg kommer hjem er jeg ivrig etter å se hvor bra det har blitt, men blir ganske skuffet. Er jo nye støvflekker som ikke var der før. Jeg tenker at nå er det vel bare å blåse litt inni der så er det bra. I det jeg står å blåser tenker jeg «hva er det jeg gjør? jeg må jo klage» Så jeg hiver meg i bilen å kjører ned å klager. De sjekker å sier at det er bra. Nei sier jeg, så det blir tatt noen prøvebilder og tatt opp på en skjerm for å sjekke. Se bra.. Sier han. Jeg peker på den ene flekken etter den andre. Å da sier han at en blir aldri kvitt alt støvet inni kamerahuset. Men jeg sier det ikke er bra nok, og etter mye om og men så skal de rense det igjen.

Hele helgen går, og på mandags formiddag kommer telefonen.. De har ødelagt kamera, altså sensoren. Ripet den opp. Amatører tenker jeg.. blir irritert altså. Etter jobb drar jeg ned å henter optikken min som stod på kamera. De beklaget seg veldig å ville nesten ikke se på meg. Kamera er nå sendt til Nikon reparatører i Bergen. Tar minst 3 uker før jeg får det igjen. Men nå må det vel bli bra får jeg håpe.

Har forhørt meg litt rundt på div fotoforum og ett kamera som en leverer inn skal bli helt rent. Betaler jo for det. Men har fått masse gode tips om utstyr og metoder for å få det strøkent ved å gjøre det selv. Så det skal jeg gjøre fremover.